Teuvo Kuu-Karkku

Islamin opetus

 

Luin juuri, miten Helsingin yliopistoon suunnitellaan islamilaisen teologian opetusta uskonnonopettajajia varten.

Käsitys siitä, miten pyhä kirja on syntynyt, on erilainen. Raamatun on kirjoittanut ihminen Pyhän Hengen johdattamana, kun taas Koraani on puhdasta Jumalan Sanaa. Kaikki aidot Koraanit ovat arabiankielisiä, sillä kaikki Koraanit ovat taivaallisen kirjan heijastuksia. Niiden syntyyn ei ihminen ole sotkeutunut, niin kuin Raamatun. Profeetta sai Kirjan suoraan Jumalalta ilman välikäsiä, jos ei oteta huomioon enkeli Gabrielia roolia.

On aika vaikeata sovittaa islamin opetus tieteelliseen viitekehykseen ja lähestyä asiaa rationaalisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Ajankohtaisen asia!
https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/patev...

"Pätevistä islaminopettajista kova pula – Yhdyskunnan imaami: "Me vaaditaan, että opettaja olisi muslimi itse""

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Vanhat kirjat sisältävät tietoa, joka kirjoitusajankohtana on ollut tarpeen monen ihmisen tietää. Sittemmin on kirjatietoa tullut lisää ja myös teologia oppiaiheena on kehittynyt. Kirjoja kuitenkin kannattaa lukea ja eri oppiaineita opiskella.

Siltä pohjalta, mitä uskonnosta voin sanoa, että se on oppiaihe ihmisen elämästä toiseen eläessään, voimme nykytiedon valossa nähdä, minkälaista yhteiskuntaoppia eri uskonnot tuottavat.

Suomessa on tärkeämpää opiskella kristinuskoa ja kristillisyyttä, johon yhteiskuntamme ja lainsäädäntömme perustuu kuin muita uskontoja. Tänne muuttaneiden eri uskontokuntien edustajien tulee sopeutua suomalaiseen elämäntapaan ja oppia siis kristillisyyttä.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Tarja. Pienenä/suurena lisäyksenä, jos sallinet: Jeesukseen uskomalla meidän elämämme ei lopu kuolemaan. Näinollen Toivo säilyy meillä koko ajallisen elämämme ajan, joka on fantastinen asia ja aivan, vain Hänen armostaan ja ansiostaan se on meidän omistettavissa. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Teuvo. Pidin. On kiva "nähdä" sydämeen, kun sydämen kyllyydestä suu puhuu. Meillä on vain yksi nimi missä me pelastumme kuoleman jälkeen iankaikkiseen elämään. Jeesus Kristus. Siunaten sinua ja rakkaitasi, Lasse.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset